Systemisch Pedagoochelen Rouw & Verlies

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
295

werkvormen voor website wit-2

Hoi!

 

Super leuk dat je deel gaat nemen aan de training Systemisch Pedagoochelen Rouw en Verlies! Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten over een paar weken!

De training zelf is heel praktisch en je gaat deze dag vooral veel voorbeelden zien en zelf aan de slag met het materiaal. Dat is namelijk de manier waarop ik denk dat je deze methodiek onder de knie krijgt. Door het zelf te ervaren en er mee te oefenen. Door veel meters te maken wordt het uiteindelijk een soort tweede natuur om je gesprekken visueel te maken op tafel.

Uiteraard is deze training gebaseerd op verschillende methodische uitgangspunten. Allereerst natuurlijk de methodiek “Een Taal Erbij” die is ontwikkeld door Marleen Diekmann, Ady van Doornik en Els Ydo. Daarnaast werken we vanuit het systemische en contextuele gedachtegoed. Deze drie methodieken gaan hand in hand tijdens de training. Naar rouw kijken we vanuit het model van Stroebe en Schut, ook wel het  duale rouwproces genoemd.

Om jullie, naast de praktijk van de dag zelf, ook op een andere manier te inspireren is er een voorbereidende leesopdracht. In de onderstaande artikelen worden jullie meegenomen in de wereld van Rouw en Verlies
Naast inspiratie en achtergrondinformatie is het lezen van deze artikelen onderdeel van het totaal aantal SKJ punten dat voor deze training staat.

Voor de eerste dag vragen we je de huiswerkopdracht te bekijken, ook vind je een document met de gebruikte materialen en hun betekenis.

 

Ik wens jullie alvast veel leesplezier en tot snel!

 

Groetjes Janneke