Systemisch Pedagoochelen in de Pleegzorg

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

Hoi!

 

Wat gaaf dat je deel gaat nemen aan de training Systemisch Pedagoochelen in de Pleegzorg! Ik kijk er naar uit om jullie (weer) te ontmoeten!

De training zelf is heel praktisch en je gaat deze dag vooral veel voorbeelden zien en zelf aan de slag met het materiaal. Dat is namelijk de manier waarop ik denk dat je deze methodiek onder de knie krijgt. Door het zelf te ervaren en er mee te oefenen. Door veel meters te maken wordt het uiteindelijk een soort tweede natuur om je gesprekken visueel te maken op tafel.
Uiteraard is deze training gebaseerd op verschillende methodische uitgangspunten. Allereerst natuurlijk de methodiek “Een Taal Erbij” die is ontwikkeld door Marleen Diekmann, Ady van Doornik en Els Ydo. Daarnaast werken we vanuit het systemische en contextuele gedachtegoed. Deze drie methodieken gaan hand in hand tijdens de training en zijn uitgewerkt op de specifieke situaties die je tegenkomt in de pleegzorg.

Om jullie, naast de praktijk van de dag zelf, ook op een andere manier te inspireren is er een voorbereidende leesopdracht. In de onderstaande 4 artikelen worden jullie meegenomen in de taal van de poppetjes, wordt de pleegzorg bekeken door een systemische bril en is er een onderzoek van het NJI toegevoegd over wat werkt binnen pleegzorg.
Naast inspiratie en achtergrondinformatie is het lezen van deze artikelen onderdeel van het totaal aantal SKJ punten dat voor deze training staat.

Ook vind je een document met de gebruikte materialen en hun betekenis en het Werkblad Theater met een werkbeschrijving. Het Theater zullen we ook gebruiken in de training zelf.

 

Ik wens jullie alvast veel leesplezier!

 

Groetjes en tot snel, Janneke